Page 178 of 178 FirstFirst ... 78128168176177178
Results 1,771 to 1,774 of 1774

Thread: What did Chief do to his Mazdas today?

  1. #1771
    Now with pictures, but not for you! chiefmg's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    N KY
    Miata: I have had some problems lately with overheating as seen on my datalogs. Did some troubleshooting, it appeared the primary (driver’s side) fan wasn’t coming on or was running at a reduced speed. Further checks showed the fan ran fine with battery power. I also checked the input from the ECU with the A/C running (so both fans should be on), I had full voltage at the connector. Looking at the connector (a Radio Shack piece) it looked like one of the pieces was out of place which could have caused an issue. Here are what the connectors I used looked like, and the one with the connection out of place:





    With that going on I decided to upgrade to more modern connectors as shown:



    Purchased from Amazon (https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1) . They are pretty easy to use, you need to put the seals on the wires before attaching the metal connectors.



    There were instructions included showing the orientation of the metal pieces so they will lock correctly into the plastic piece. On the female side there was a red plastic piece that the instructions said you could use or not. I found I couldn’t use them as they wouldn’t allow the metal pieces to snap into place. I ended up cutting some back as shown, then they worked as designed:





    When you push the metal pieces into place, you can hear and feel them lock. Pushing the yellow wire seals in place required a little persuasion from a small flat blade screwdriver (I wouldn’t use something as small as a jeweler’s screwdriver as you might end up ripping the seal) but it wasn’t too bad. That’s all done, I’ll see how things work next time out.
    '81 RX-7, '00 Miata SE, '06 RX-8 (wife's), '15 CX-5 GT AWD.

  2. #1772
    Now with pictures, but not for you! chiefmg's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    N KY
    Miata: I've kind of been chasing my tail with issues. After swapping the fan connectors I again suffered from the cutting out that I thought was being caused by coolant temperature. After letting the car cool some she fired back up normally. I thought about it some more and realized this is what happens when the camshaft angle sensor is failing. So after some research I stopped by the local dealer and ordered a new one. That came today so I got that installed. Before I slapped that bad boy in I compared it to the old one, and found some change. New is on the left.





    You can see the differences. Whether or not this will improve performance over the long run time will tell. Another thing that changed is the part number, I got the one listed on Mazda Motorsports' site and it crossed to this one:



    Test drive afterwards didn't have any problem, but it was cooler out today so it may not have been a valid test.
    Last edited by chiefmg; Yesterday at 11:14 PM.
    '81 RX-7, '00 Miata SE, '06 RX-8 (wife's), '15 CX-5 GT AWD.

  3. #1773
    Now with pictures, but not for you! chiefmg's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    N KY
    CX-5: Been having two disparate clunking noises so dove into those today. Found the driver's side rear sway end link nut extremely loose for the first one, and the passenger side rear sway bushing bracket lower nut loose for the second. Tightened both up and double-nutted the bushing bracket nut since it's done that before. Test drive showed everything now normal.

    Miata: Installed the battery quick connection for my Battery Tender since I'm headed back to work soon. Easy job, I put the ring terminals underneath the bolts on the battery connections for good contact. Ran the end forward and up as there is a little opening between the body and the battery cover just made for it. Will take a picture tomorrow. Hoping the weather lets me get at least one more drive in before I go.

  4. #1774
    Now with pictures, but not for you! chiefmg's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    N KY
    CX-5: Been having two disparate clunking noises so dove into those today. Found the driver's side rear sway end link nut extremely loose for the first one, and the passenger side rear sway bushing bracket lower nut loose for the second. Tightened both up and double-nutted the bushing bracket nut since it's done that before. Test drive showed everything now normal.

    Miata: Installed the battery quick connection for my Battery Tender since I'm headed back to work soon. Easy job, I put the ring terminals underneath the bolts on the battery connections for good contact. Ran the end forward and up as there is a little opening between the body and the battery cover just made for it. Will take a picture tomorrow. Hoping the weather lets me get at least one more drive in before I go.

Page 178 of 178 FirstFirst ... 78128168176177178

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •