Page 170 of 170 FirstFirst ... 70120160168169170
Results 1,691 to 1,694 of 1694

Thread: What did Chief do to his Mazdas today?

  1. #1691
    RX8: wish I was as reliable
    IS THIS PITTSPEED? :(

  2. #1692
    Now with pictures, but not for you! chiefmg's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    N KY
    Quote Originally Posted by fatti03msp View Post
    RX8: wish I was as reliable
    I have one for sale...

    Miata: Home Tuesday, took the day off yesterday to rest from our 12 hour drive. I did go to the dealer yesterday to order a new undertray, my old one slipped under the garage door while I was closing it a few months back and got damaged. Today I started off slow by washing the wife's car. While I was doing that the dealer called to say the undertray was in so once the car wash was done I headed up there to pick it up.

    Getting home it was time to dive back in. The exhaust camshaft had some surface rusting, probably as a result of some weird weather before I went back to work. I cleaned that up with a brass wire brush, some non-marring Scotchbrite pads, WD-40 and elbow grease. PSA, if you are going to have your camshafts sitting around for any period of time I would recommend coating them with some sort of preservative like grease.

    I had made up a sheet with all the shim measurements when I tore things down, and I couldn't find the damn thing. After some frustrated searching I found I had left it inside the factory manual. With that in hand I started in getting the exhaust cam set up. Put the shims in that I calculated needing, installed the cam and then checked the clearance. A couple were a little tight but the rest were fine. Next up was the intake cam. I used more of the new shims here, unfortunately they were all tighter than the exhaust cam shims. I'm going to go ahead and try running it as is, I don't really expect any issues.

    Once that was done it was install the new cam seals, cam sprockets and then the timing belt. Put back all the little covers for the timing belt, installed the spark plugs then installed the valve cover with a new gasket. All torqued properly of course (it's really hard feeling the in-lb wrench click when it's on a lower setting). Put the accessory belts on and tensioned those. Routed the intake hose where it needed to go, then installed the supercharger. Radiator was next followed by the location cover up top. At that point I decided to call it a day, I needed to reclaim my battery charger from one of my sons so I can get her started tomorrow. I didn't take any pictures because it's all work I have done before.

    Still to go is putting on the lower radiator hose and some fasteners on the bottom, including the new undertray. Front shock brace, cowling cover (I'm going to wait on that until after a test drive) and filling the cooling system. Then, test drive!
    '81 RX-7, '00 Miata SE, '06 RX-8 (wife's), '15 CX-5 GT AWD.

  3. #1693
    Now with pictures, but not for you! chiefmg's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    N KY
    Miata: Got back into it today. Finished hooking up the radiator and other bits and pieces. Jacked up the front end and put my nifty filling funnel on the radiator. Had to go to the store for some more antifreeze. Once everything was full I went to start her up, only to find that the battery was low. I had it charging on a low amp setting overnight but when I checked it was only at 8.5 volts. Tried starting her anyway using the "Start" setting on my charger with no luck. I went ahead and set the charger for a higher amp setting to see where that would get me. Tried again a little while ago, still without success but the battery is up to 11.5 volts without the charger connected. Given the battery is 5 years old and my schedule I figure it is done for, so another battery is ordered. The charger is still connected in case I can get it back up enough to get her started to burp the cooling system.

    And for all of those who are visually driven, you have seen pictures of what she looked like stripped so here is one as she sits now:


  4. #1694
    Now with pictures, but not for you! chiefmg's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    N KY
    Miata: Got back into it today. Finished hooking up the radiator and other bits and pieces. Jacked up the front end and put my nifty filling funnel on the radiator. Had to go to the store for some more antifreeze. Once everything was full I went to start her up, only to find that the battery was low. I had it charging on a low amp setting overnight but when I checked it was only at 8.5 volts. Tried starting her anyway using the "Start" setting on my charger with no luck. I went ahead and set the charger for a higher amp setting to see where that would get me. Tried again a little while ago, still without success but the battery is up to 11.5 volts without the charger connected. Given the battery is 5 years old and my schedule I figure it is done for, so another battery is ordered. The charger is still connected in case I can get it back up enough to get her started to burp the cooling system.

    And for all of those who are visually driven, you have seen pictures of what she looked like stripped so here is one as she sits now:


Page 170 of 170 FirstFirst ... 70120160168169170

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •